Tradicionalni božićni koncert našeg župnog zbora

Kao i svake godine i ove je božićni koncert našeg zbora bio na blagdan Svetog Stjepana u našoj župnoj crkvi. Zvuci božićnih skladbi ispunjavali su crkvu radošću i toplinom na oduševljenje posjetitelja i izvođača.

Kantor Milovan Horvat, voditelj zbora,  idejni je začetnik ove tradicije koja sada već bilježi svoje 15. izdanje. Uz dječji zbor, mušku vokalnu skupinu, mješoviti pjevački zbor, žensku vokalnu skupinu i tamburaše KUU Zasadbreg pod ravnanjem Miroslava Novaka, kao solisti nastupili su Hana Perko na saksofonu, Jelena Horvat na orguljama i Bruno Fortner na gitari. Ovi izvođači su već uigrana ekipa, no svake godine daju nešto novo, nešto neočekivano, tako da se i naši vjerni posjetitelji uvijek iznova iznenade programom i ugođajem.

Na programu su uvijek i najviše zastupljene hrvatske skladbe, posebice one međimurske, a nađe i se i pokoja strana, ali toliko već udomaćena da ju smatramo svojom.

Kroz koncert nas je vodila Monika Petričević, a prisutnima su se obratili predsjednica zbora Marta Lončar – Vinković i župnik vlč. Ivica Puškadija.

Crkva je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a ispunjena su bila i naša srca na kraju koncerta. Druženje se nastavilo nakon koncerta na prigodnom domjenku za sve prisutne koji je, kao i koncert, tradicija s ciljem druženja i produljivanja ove božićne radosti.

Marta Lončar – Vinković



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content