MALI MIHALJEVEC: Izložba karikatura po jedanaesti puta

U subotu, 14. prosinca u društvenom domu u Malom Mihaljevcu, u sklopu Adventa u Malom Mihaljevcu, otvorena  je izložba karikatura austrijskog karikaturista Petra Pismestrovića. Jedanaesta je to izložba karikatura u ovom mjestu, a održava se u organizaciji Udruge žene Mali Mihaljevec uz pomoć mjesnog karikaturista Damira Novaka i pod pokroviteljstvom Općine Sveti Juraj na Bregu. – Ja sam vanjski suradnik Udruge žena koji pomaže da se izložba održi tako da dovedem nekog prijatelja karikaturista dok ostalo pripremaju one same, kazao je Novak.

Petar Pismestrović je rođen u Srijemskoj Mitrovici, studirao je u Zagrebu, a od 1996. živi i radi u Klagenfurtu. Karikaturom se profesionalno bavi od 1972. godine te je do danas surađivao sa stotinjak tiskovina diljem svijeta i objavio deset vlastitih knjiga. Idejni je začetnik i jedan od osnivača Društva karikaturista Hrvatske čiji je član i Damir Novak.

– Došao sam ne znajući kamo dolazim no nije mi žao što sam ovdje. Vidim da ste svi veliki zaljubljenici u vaše selo i u lijepe trenutke koje vas vežu zajedno te se nadam da sam svojim karikaturama dao šlaga na tortu koju večeras ovdje svi zajedno činite, kazao je autor izloženih karikatura napomenuvši da će biti jako sretan ako će mještani u njegovim radovima naći neku ljepotu i uživati.

Izložba karikatura Pismestrovića u društvenom domu u Malom Mihaljevcu bit će postavljena do 8. ožujka. 

preneseno s: www.medjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content