STRUČNO – METODIČKI SKUP U Puli održan skup o Geometriji u nastavi matematike

Među predavačima bilo je troje međimurskih učitelja i nastavnika.

Od 14. do 16. studenog u Puli je održan 11. stručno – metodički skup Metodika nastave matematike u osnovnoj i srednjoj školi s temom Geometrija u nastavi matematike. Četristotinjak sudionika u tri dana moglo je sudjelovati na brojnim predavanjima i radionicama.

Među predavačima bila je Tamara Srnec iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec u suradnji s Aleksandrom Schill iz Strojarske i prometne škole Varaždin čija je tema bila Geometrija – gimnazije ‘protiv’ tehničkih strukovnih škola. Učitelj matematike Željko Kraljić iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu predstafvio je dvadeset praktičnih primjera iz prakse pod nazivom Geometrijski mozaik, a rad je napravljen u suradnji s učiteljicama iz te škole Anitom Horvat i Ivanom Kreminski.

Tanja Debelec iz 1. OŠ Čakovec imala je izrazito zanimljivu i izvrsno pripremljenu radionicu pod nazivom Zastava Nepala. Odlično napravljeni materijal zaposlio je i zaokupio sudionike u radionici koji su imali samo riječi hvale za pripremu i izvedbu radionice koja ih je potaknula da ovaj rad ponove sa svojim učenicima u školi.

Predavanja i radionice trajali su od 9:00 sati do 19:00 sati. Tijekom stanke za ručak dio naših učitelja odlučio je posjetiti obližni Aquarium Pula pa je i pauza korištena za usavršavanje, sakupjanje novih spoznaja, uživanje u svijetu riba, meduza, morskih konjica, kornjača i brojnih drugih životinja koje su naše učielje ostavile bez daha.  

Skup u Puli održava se svake dvije godine. 2021. godine tema će biti Nastava matematike – jučer, danas, sutra pa vjerujemo da ćemo opet imati međimurske učitelje i nastavnike koji će biti aktivni kao predavači ili organizatori radionice. Matematičko društvo Istra opet je bilo izvrstan organizator i domaćin i zaslužuje sve pohvale.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content