PROJEKT ZANIMANJA Nikola Vršić predstavio zanimanje medicinskog tehničara

Tijekom školske godine 2019./2020. u OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu učenicima će se kroz projekt zanimanja organizirati različite aktivnosti.

Prva aktivnost bila je na zajedničkom satu razrednih odjela osmih razreda gdje je medicinski tehničar Nikola Vršić predstavio svoje zanimanje i rad u hitnoj medicinskoj službi. Kombinacijom predavanja, odgovaranja na pitanja, prezentacije i video isječaka jedan sat je prebrzo prošao pa se ovog puta nije ni stiglo do praktičnog dijela, ali su zato već napravljeni dogovori za buduća predavanja učiteljima i učenicima.

Želja i namjera ovakvog načina rada jest učenicima približiti te što detaljnije i živopisnije dočarati različita zanimanja i da imaju što širi uvid u raspon škola i poslova koja mogu izabrati, ali i da dožive i vide iz prve ruke čime sve bave ljudi te koje sve vještine i znanja su potrebni za određeno zanimanje. Do kraja prvog polugodišta svaka dva tjedna su u planu različite aktivnosti i gostovanja, a jedna će se realizirati i tijekom Večeri matematike početkom prosinca kada će se povezati upotreba matematike u pojedinim zanimanjima.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

Scroll to Top Skip to content