Posjet Republici Armeniji

Delegacija Hrvatske zajednica općina predvođena predsjednikom Martinom Baričevićem bila je u višednevnom posjetu Armeniji. U službenom posjetu Ministarstvu teritorijalne administracije i infrastrukture, predsjednik Baričević i zamjenik armenskog ministra Vache Terteeyan razgovarali su o aktualnom procesu reforme lokalne samouprave u Republici Armeniji, razvoju međunarodne suradnje, podijeli iskustva te važnosti očuvanja tradicionalnih vrijednosti i običaja u ruralnim sredinama. ” Drago nam je da ste kao najveći predstavnici općina i njihove tradicije u svojoj zemlji pristigli kod nas, a s obzirom na predstojeće reforme koje nas očekuju i koje će biti zahtjevne iskreno se radujem našoj suradnji koja će zasigurno polučiti rezultate. Također bih nadodao da mi je dodatno drago što ste kod nas i zbog činjenice da nam je Republika Hrvatska bila jedan od modela kod osmišljavanja reforme lokalne samouprave” rekao je zamjenik Terteryan.
Unija armenskih općina posebno je istaknula želju za razvijanjem suradnje što je izvrsna prilika za podjelu iskustva i zajedničko djelovanje na projektima od interesa, točnije prilika za konkretnu suradnju kakvu armenska udruga već dugo razvija s Francuskom i Poljskom.
Početak lokalne samouprave u Armeniji datira u 1996. godinu, a interesna udruga armenskih općina osnovana je samo godinu dana kasnije i danas u svom članstvu broji sve armenske općine (915). Unija armenskih općina i HZO usuglasile su se oko važnosti međusobne suradnje te je dogovoren postupak formaliziranja iste. Sporazum o suradnji formalno je potpisan 25.kolovoza u Yerevanu.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content