Dodijeljena javna priznanja, degustirala se i vina općinskih vinara – eMeđimurje

Nakon sjednice, održana je trinaesta degustacija sortnih vina s geografskim porijeklom iz Općine Sveti Juraj na Bregu

Dani Općine Sveti Juraj na Bregu ulaze u završnicu, a danas, u petak, 26. travnja u Domu kulture Jurica Murai u Pleškovcu je održana svečana sjednica, a odmah potom i trinaesta degustacija sortnih vina s geografskim porijeklom iz Općine Sveti Juraj na Bregu.

U svečanom dijelu, uzvanicima se obratio načelnik Anđelko Nagrajsalović. Govoreći o brojnim projektima i postignućima Općine, posebno je naglasio kako mu je želja završetak nadogradnje i rekonstrukcije dječjeg vrtića u Lopatincu, na što će se nastaviti dogradnja osnovne škole u Lopatincu i uređenje područne škole u Zasadbregu. To će omogućiti uvođenje jednosmjenske nastave.

Dodijeljena su i priznanja Općine. Za iznimno djelovanje u području zdravstva i socijalne skrbi, dobitnik priznanja jeMiljenko Novak, dr. med. spec. radiologije. Josip Krnjak, dipl. med. techn., dobitnik je priznanja u području umjetnosti i kulture, dok je STK Zasadbreg dobitnik priznanja u području sporta i tehničke kulture. Nikoli Pintariću, univ. bacc. math. uručeno je priznanje za iznimno djelovanje u području znanosti, odgoja i obrazovanja. Za iznimno djelovanje u području gospodarstva uručeno je priznanje Seljačkom domaćinstvu, vinogradarstvu i podrumarstvu Turk, a Udruzi žena Mali Mihaljevec za iznimno djelovanje u području rada udruga.

Priznanja su dodijeljena i za foto natječaj ‘Sveti Juraj na Bregu u mojim očima’. Priznanja su primili Hana HorvatElena Zeman, Paula Perko, Karla Zanjko, Marinela Benković, Lucija Korunić i Fran Vinković, dok je nagradu za treće mjesto dobila Vida Petričević, za drugo Mirta Horvat, a prvu nagradu osvojila Ana Kocijan.

Pohvalnice načelnika Nagrajsalovića primili su Antonija Matoša u području sporta te Amos Novak u području kulinarstva. Svečanu sjednicu svojim nastupima uljepšali su KUU Zasadbreg i Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu pod vodstvom Milovana Horvata.

Već tradicionalno, na trinaestoj degustaciji, predstavljena su sortna vina s geografskim porijeklom iz Općine Sveti Juraj na Bregu. Djelić atmosfere donosimo u fotogaleriji…

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content