Rekordan broj zboraša na jubilarnoj 5. županijskoj smotri zborova osnovnih i srednjih škola Međimurske županije

Zborsko pjevanje među djecom i mladeži u Međimurju u punom je cvatu. Potvrđuje to i sudjelovanje više od 800 pjevačica i pjevača na nedavno održanoj jubilarnoj 5. županijskoj smotri pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola Međimurske županije. Svoja pjevačka umijeća u Centru za kulturu Čakovec predstavila su čak 22 zbora iz 17 međimurskih osnovnih škola.

Ovogodišnji domaćin i organizator smotre, uz Međimursku županiju bila je Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića iz Svetog Juraja na Bregu.

Službeni natjecateljski dio odvio se u dvije kategorije, kategoriji dječjeg zbora mlađeg uzrasta osnovnih škola i kategoriji dječjeg zbora starijeg uzrasta osnovnih škola. Na ovogodišnjoj smotri izostali su nastupi srednjih škola, a natjecali su se zborovi iz Osnovne škole Prelog, Osnovne škole Štrigova, Osnovne škole Šenkovec, I. osnovne škole Čakovec, Osnovne škole Nedelišće i Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu. Prosudbeno povjerenstvo koje čine profesori Dada Ruža, Tomislav Cvrtila i Branimir Magdalenić predložit će najbolje zborove koji će Međimursku županiju predstavljati na 62. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu početkom svibnja.

U revijalnom dijelu natjecanja nastupili su pjevački zborovi Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, II. osnovne škole Čakovec, Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec, Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba, Osnovne škole I.G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu, Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec, Osnovne škole dr. Vinka Žganca Vratišinec, Osnovne škole Ivanovec, Osnovne škole Hodošan, Osnovne škole Donji Kraljevec, Osnovne škole Sveti Martin na Muri, Osnovne škole dr. Ivana Novaka Macinec i III. osnovne škole Čakovec.

Svečani program smotre upotpunio je Zbor učiteljica OŠ I.G. Kovačića pod ravnanjem profesorice Jelene Grubić, a program vodio je Matko Buvač.

U nastavku pogledajte živopisnu fotogaleriju sa smotre koju je zabilježila Vera Moharić.

preneseno s: www.mnovine.hr

Scroll to Top Skip to content