Godišnja skupština DVD-a Mali Mihaljevec: Planiraju kupnju malog navalnog vozila

Svoju redovnu godišnju skupštinu, minulog vikenda održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Mali Mihaljevec. U Društvenom domu koji je okupio prijatelje i mještane ovog naselja moglo se čuti mnogo lijepih i zanimljivih događaja koji su bili prekidani gromoglasnim pljeskom. Skupštinu i članstvo je ispred VZMŽ pozdravio predsjednik kluba veterana Ivan Novak, tajnik kluba veterana Vladimir Jambor, zapovjednik VZO Sv.Juraj na Bregu Emil Đuran, prijatelji iz DVD-a Kunovec i mnogi drugi. Uz vatrogasnu „braću“ vatrogascima su se s riječima zahvale i podrške obratili i predsjednik Općinskog vijeća Anđelko Kovačić i načelnik Općine Sv. Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović koji je s ponosom istaknuo vatrogastvo kao jedno od najbolje organiziranih zajednica u Općini. Dok je financijski obećao svu potrebnu pomoć za sve vatrogasce Općine.

Skupštinu je vodio predsjednik društva Damir Novak, a ujedinjeno izvješće zapovjedništva i Upravnog odbora je pročitala članica UO Melita Trupković. U tom izvješću se između ostalog moglo čuti da su prošle godine imali svega tri intervencije, čemu zahvaljuju kompletnom članstvu na dobro obavljenom preventivnom pregledu kojeg obavljaju tokom godine. Nabavili su svu potrebnu opremu za intervencije, kako bi vatrogasci bili sigurni prilikom intervencija. Sudjelovali su na raznim manifestacijama u selu i bili se odazvali taktičko pokaznim vježbama. Ono čemu je ovo društvo poznato diljem države jest svakako ženska natjecateljska desetina koja je uz ekipe mladeži, djece i seniora ukupno uzela 20 učešća na vatrogasnim natjecanjima. Od toga su osvojili pet prvih mjesta i jedno treće mjesto, dok su ostali rezultati bili u samom vrhu poretka. Zanimljiv je svakako bio podatak kako je članstvo tokom godine imalo ukupno 103 aktivnosti, od sjednica do natjecanja i pripremnih treninga. Godinu za njima su u potpunosti izvršili, a sada im predstoji nabavka malog navalnog vozila za kojeg su već skupili određenu svotu financijskih potreba. Plan je svakako da do kraja godine isto i realiziraju, za što svakako nemaju sumnje da to tako i ne bi bilo.

Skupština je bila i izbornog karaktera, naime, dosadašnji zapovjednik Renato Novak je dao ostavku na svoju funkciju. Jednoglasnom odlukom članstva novoizabrani zapovjednik će od sada biti Vedran Kovačić, a njegov zamjenik Kristijan Horvat koji će svoje obaveze obavljati na najbolji mogući način. Dosadašnji član Zoran Mezga pak je zatražio premještaj u DVD Knezovec, a članstvo mu se prigodnim poklonom zahvalilo na dosadašnjem angažmanu i radu u društvu. Na samom kraju su podijeljena mnogobrojna priznanja, zahvalnice i diplome. Tako je za 30 godišnji rad u vatrogasnom društvu nagrađen Ivan Šafarić, za 20 godišnji rad Nikola Babić, a za 10 godišnji rad redom Dino Perhoč, Patrik Mesarić, David Bestijanić, Denis Čanadi, Karmen Klobučarić, Nataša Horvat, Dubravka Mesarić, Melita Trušković, Kornelija Mesarić, Blaženka Novak, Jovanka Mikolaj, Ana Hamer, Marijana Horvat, Slava Slaviček i Marija Mesarić. Predsjednik društva se zahvalio svim članovima, vatrogasnim društvima, Udrugama, Općini i Vatrogasnoj zajednici MŽ i Općine na dobroj i korektnoj suradnji.

preneseno s: www.mnovine.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content