Karikaturist Damir Novak otvara novu izložbu “Karikaturom protiv požara” u Noći muzeja

Muzej hrvatskog vatrogastva je pripremio bogat program za tradicionalnu manifestaciju Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, koja će se održati u petak 1. veljače 2019. godine, s početkom u 18:00 sati.

Kao glavno događanje pripremili su otvaranje izložbe karikatura na temu vatrogastva našeg poznatog karikaturista i dugogodišnjeg suradnika Hrvatske vatrogasne zajednice – Damira Novaka.

Kroz karikaturu, autor prikazuje svoje viđenje trenutnog stanja u vatrogastvu te prati utjecaj političkih odluka na običnog, „malog“ vatrogasca.

U sklopu izložbe Damir Novak će održati radionicu izrade karikatura za najmlađe. Polaznici radionice će tako naučiti osnove crtanja karikatura, a svoje radove će moći izložiti na panoima u Muzeju.

Posjetitelji će moći vidjeti i donekle izmijenjen postav, s novim vitrinama u kojima su smještene mlaznice i ostale vatrogasne armature, a predstavit ćemo široj javnosti i odlikovanje Začastni član – najviše odlikovanje Hrvatsko-slavonske vatrogasne zajednice, koje je Muzej nabavio krajem 2018. godine.

Uz izlet u povijest hrvatskog vatrogastva, kroz stalni postav Muzeja, posjetitelji će moći razgledati i modernu vatrogasnu opremu varaždinskih vatrogasaca.

RASPORED DOGAĐANJA

18:00 – 23:00 Izložba stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva

20:00 Otvorenje izložbe karikatura Damira Novaka “Karikaturom protiv požara”

18:00-20:00 Radionica crtanja karikatura za najmlađe

18:00- 23:00 Što rade vatrogasci / Druženje

Dođite i uživajte u hrvatskoj vatrogasnoj povijesti

preneseno s: www.mnovine.hr

Scroll to Top Skip to content