Amos Novak iz Srednje škole Prelog kuhat će na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu!

Mogućnost nastupa na ovakvom prestižnom natjecanju uistinu je fantastičan uspjeh i velika čast za Amosa.

Od 24. do 28. studenog ove godine u Luksemburgu u okviru sajma EXPOGAST održat će se Svjetski kulinarski kup, najveće kulinarsko natjecanje na svijetu, na kojem će sudjelovati preko tri tisuće kuhara i slastičara iz cijeloga svijeta.

Među njima bit će i jedan učenik iz Srednje škole Prelog. Riječ je Amosu Novaku iz 3. KU razreda, koji će biti jedan od članova hrvatske Nacionalne kulinarske reprezentacije. U našoj će repki biti sveukupno šest članova Nacionalnog tima, pet članova Regionalnog tima Varaždinske županije, deset kuhara i jedna slastičarka u individualnim kategorijama te četiri člana Catering tima s pratećim osobljem, piše Srednja škola Prelog na svojoj Facebook stranici.

Izbornik hrvatske kulinarske reprezentacije je Marinko Jurešić, a predsjednik Saveza Damir Crleni. Oni su i odabrali članove reprezentacije na temelju njihovih ostvarenih rezultata na domaćim natjecanjima HKS-a te međunarodnim natjecanjima pod okriljem Worldchefs-a (Svjetskog udruženja kuharskih saveza).

Naš Amos dio je Regionalnog tima Varaždinske županije u kojem će biti pomoćnik kuharskim šefovima Marinu Samboleku (hotel Turist, Varaždin), Marinu Pozderu (restoran Bedem, Varaždin), Vanji Orbanu (restoran Miramare, Otok Sv. Nikola Valamar), Ivanu Tomasu (restoran Fontana Crnkovic, Varaždin) te Karlu Štorgi(restoran Bedem, Varaždin), kažu iz Srednje škole Prelog.

S obzirom da Amos ima svega 18 godina i još ide u srednju kuharsku školu, dobiti mogućnost na ovakvom prestižnom natjecanju uistinu je fantastičan uspjeh i čast.
Želimo im puno uspjeha, sjajan nastup i odlična nova iskustva i znanja. Hvala im što promoviraju našu zemlju, njenu gastronomiju i nadasve – izvrsne ugostitelje!

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content