KUU Zasadbreg proslavila punoljetnost priredbe Pozdrav jeseni

Priredba Pozdrav jeseni održana je po 18. put u prepunoj dvorani Doma kulture u Zasadbregu.

Ove godine u goste su im došla društva iz Slovenije KD „Rak“ iz Rakeka, KUD „Vrhovac“ iz Vrhovca i KUU „ Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Program su otvorila djeca iz dječje sekcije KUU „Zasadbreg“ sa spletom „ Žena išla na gosti“. Djecu su za nastup pripremile Lucija Šajnović i Paula Hoblaj. Dok je tamburaše pripremio prof. Miroslav Novak.

Nakon njih redala su se redom društva iz Rakeka s Notrjanskim plesovima i spletom „ Dragonar je prijezdil“ za nastup ih je pripremila Vida Žlogar. S novim spletom „Kroglo je zeljiće“ predstavila se starija folklorna sekcija KUU „ Zasadbreg“ koreografiju je osmislila Martina Kuretić-Sedlar, a za nastup ih je pripremio Hrvoje Horvat.

Društvo iz Vrhovca uz stručno vođenje Marijana Sudca izveli su pjesme i plesove vrhovačkog kraja.

Na kraju publiku su nasmijale članice iz dramske sekcije KUU „Lipa“ izvevši igrokaz „Poverljive osobe“ koji je napisala Rajka Trokter.

Nakon programa druženje kudova uz domaće tamburaše potrajalo je do ranih jutanjih sati.

preneseno s: www.mnovine.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content