VATROGASNI VETERANI: Ivanu Novaku i peti mandat

DVD Mali Mihaljevec bio je domaćin izborne skupštine Kluba vatrogasnih veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije. Ivanu Novaku povjeren je i peti predsjednički mandat

U subotu, 13. listopada u sportskoj dvorani osnovne škole u Pleškovcu je, uz domaćinstvo DVD Mali Mihaljevec, održana 31. Izborna godišnja skupština Kluba vatrogasnih veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije.

O minulom jednogodišnjem radu govorio je dosadašnji predsjednik Ivan Novak iz Malog Mihaljevca koji je s ponosom istaknuo kako su vatrogasni veterani neizostavna sastavnica međimurskih DVD u kojima su neki još izuzetno aktivni.

– U Vatrogasnoj zajednici Međimurske županije čak je 300 članova koji imaju uvjete postati članovma Kluba, a raduje što je u njega uključeno čak 268 članova – istaknuo je Novak koji je posebno istaknuo lanjsku godinu kada je Klub velebnom svečanošću u Vratišincu obilježio 30. obljetnicu osnutka i aktivnog rada.

Izborni dio skupštine je na mandat od 4 godine izabrao 11-člano Predsjedništvo iz kojeg je za predsjednika već peti mandat izabran spomenuti Ivan Novak, dopredsednik će biti Gabrijel Friščić iz DVD Kotoriba, a tajnik Vladimir Jambor iz DVD Mačkovec. Dragutin Trupković iz DVD Pretetinec izabran je za predsjednika tročlanog Nadzornog odbora.

U svečarskom dijelu sjednice Đuro Hrašćanec iz Donje Dubrave proglašen je počasnim članom Kluba kojem je dao sva svoja vatrogasna znanja, iskustva i sposobnosti. Tri člana su primila medalje za 30-godišnji rad, njih dvojica jer su klubu vjerni 20 godina, a njih dvadeset i petero za 10-godišnju vjernost.

U ime Vatrogasne zajednice Međimurske županije skup je pozdravio njen dopredsjednik Aleksandar Karlovčec, a govornici su još bili Mladen Kanižaj, zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije, Zlatko Orsag i Ivan Krištofić, počasni predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije.

Skup je pozdravio i načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović. Na skup su došli i gosti iz Slovenije i susjedne Varaždinske županije. Tradicionalno, po održanom službenom djelu za učesnike je organizirano rekreativno druženje i natjecanje u gađanju zračnom puškom, pikadu i visećoj kuglani.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content