FOTO: 120 vjernika iz Selnice hodočastilo na Marijansko proštenje u Sveti Juraj na Bregu

Proštenje Imena Marijina u Svetom Jurju na Bregu slavilo se jučer u subotu  i danas u nedjelju, 16. rujna.

Župa Selnica već tradicionalno ide na hodočašće na Marijansko proštenje Imena Marijina u Sveti Juraj na Bregu. Išlo se pješice ujutro u 8 sati s Trga Sv. Marka u Selnici. Skupilo se 120-tak hodočasnika i krenulo od Selnice, preko Gornjeg Zebanca, Plešivice, Frkanovca do Lopatinca.

Selnički župnik Tomislav Leskovar predvodio je hodočasnike, a kratka stanka bila je na Plešivici oko 9 sati kod obitelji Franje Škvorca koji su za hodočasnike spremili kolače i piće za okrepu. Od tamo se također pridružilo dosta hodočasnika.

Misa u je započela  u 11 sati, a predvodio ju je  prečasni Nikola Samodol donedavni župnik u Nedelišću koji ove godine slavi 50. obljetnicu svećeništva, na čemu mu je posebno, na kraju mise, zahvalio i župnik župe Sveti Juraj na Bregu Ivica Puškadija.

Misno slavlje na kojem je suslavilo 10-tak svećenika bilo je radosno, raspjevano i svečano, a okupljene vjernike posebno je oduševio poznati mješoviti župni zbor iz Sv. Jurja na Bregu.

Proštenje Imena Marijina jedno je od većih proštenja, a dolaze hodočasnici iz Prekmurja, posebno iz Hotize i Velike Polane te se za njih služi misa na slovenskom jeziku.

preneseno s: www.mnovine.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content