Gostovanje Pjevačkog zbora Sv. Juraj na Bregu u Ljubljani

Na poziv prijateljskog pjevačkog zbora KUD-a SCT Ljubljana, uputili smo se 26. svibnja 2018. godine u Ljubljanu. Krečući u jutarnjim satima prema odredištu osjećala se vesela atmosfera koja je prevladavala cijelog dana sve do povratka kućama. Oko 10 sati prije podne dočekali su nas domaćini, Nada Šimunković, koja je organizatorica i poveznica naših zborova, te predsjednik KUD-a SCT, Andrej Kerin. Nakon dobrodošlice krenulo se u razgledavanje Ljubljane i posjet njihovom muzeju, te zajednički ručak i slobodno poslijepodne do tonske probe u dvorani župe u Podutiku, gdje je i održan samostalni koncert u 18 sati.

Pripremajući se dulje vrijeme za takav nastup, želja nam je bila da svojom raznolikošću programa zainteresiramo slušateljstvo za različitost izvođenja višeglasnih sakralnih i svjetovnih skladbi što smo i uspjeli. U programu je sudjelovao ženski dio našeg zbora, muška vokalna skupina i cijeli mješoviti zbor. Šećer koncerta bile su tri skladbe izvedene na saksofonu u interpretaciji Hane Perko i pratnji prof. Jelene Horvat. Nakon vrlo uspješnog koncerta nastavljeno je druženje s pjevačima SCT Ljubljana do kretanja prema Međimurju u kasnim večernjim satima.

Samo zajedništvo i suradnja mladih i starijih članova zbora može pridonjeti uspjehu kakav smo i očekivali.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content