Promocija knjige: „MOJA RADOST NEPROLAZNA“

Uoći svetkovine Duhova održana je pjesnička večer u župnoj crkvi u organizaciji Župe Sv. Juraj na Bregu i Općine, te  suorganizaciji  Matice Hrvatske iz Čakovca. Prestavljena je IV. knjige pjesnika i prof. hrvatskog jezika Danijela Kralja iz Lopatinca. Uz ljepi broj poklonika pjesništava i stihova pjesnika Danijel Kralja na sam početku prisutne je pozdravio domačin vlč. Puškadija, a nakon toga isti je preuzeo vođenje same promocije, dok u glazbenom dijelu programa đakon Miro Denac izvodio je instrumental poznatih skladatelja skladno sviran na orguljama.

Predstavljač prof. Ivan Pranjić, predsjednik Matice Hrvatske u Čakovcu, istaknuo je da je sam pjesnik vjernik, kršćanin, a njegova vjera izravno utjeće na gradbu pjesama, posebno naglašavajući ljubav prema onima koji ne znaju što je radost.Predstavljač je posebno istaknuo kao autor je na stranu potisnuo utakmicu snova i zbilje, te zamjenio je plemenitošću svog pjesničkog  poziva okrenutoj svima koji su okruženi mrakom, šireći pozitivan duh koji je danas potreban svima.

Danijel Kralj kao autor posebno je zahvalio svim donatorima, prijeteljima, obitelji. Potom je sam pjesnik izrekao duhovne pjesme posvećene Bl.Djevici Mariji uz recitacije gđa. Marije Jambrović i  gđe. Melite Levačić, ujedno je to bilo i sam vrhunac otkrivanja pjesnikove ljubavi prema Bogu, braći i sestrama u Kristu.

Na završetku svoju riječ uputio je i naćelnik Općine Anđelko Nagrajsalović usporedivši pjesništvo Danijela Kralja sa zvonikom naše crkve koje se vidi iz svih strana i kako svi mještani ne kriju svoj ponos, a tako i Danijel jest naš ponos i svjetionik šireći optimizam i radost neprolaznu. Ove godine Danijel Kralj primio je i godišnje  priznaje od strane Općine za iznimno djelovanje u područjima umjetnosti i kulture.

Župnik Puškadija čestitao je pjesniku Danijelu Kralju na IV. knjizi, i na svemu što čini za dobro ove župe uz redovito čitanje Božje rijeći u našoj crkvi, kao i obitelji Kralj.

Posebno istaknuvši plenemitost i veliko srce pok.oca Mladena u čiji je spomen  bila upriličena u spomen i  ova promocija, u crkvi u kojoj je on redovito dolazio i  tu crpio snagu za životne poteškoće zajedno sa svojom suprugom Marinom. Župnik je te  tom prilikom predao spomen medalju kao zahvalu čitavoj obitelji Kralj, te dar od biskupa mons. Josipa Mrzljaka,a  koji će samog Danijela primiti u Ordinarijatu Biskupije u Varaždinu u dogledno vrijeme. Puna srca svi prisutni zapjavali su marijansku pjesmu Čuj nas majko! Zajedničko druženje kroz domjenak  u organizaciji Općine održalo se u podrumu općinske zgrade. Svi  su se prisutni složili da takvih događaja treba biti više na diku i ponos svim župljanima.

preneseno s: www.zupa-svetijurajnabregu.com

 aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content