Goranovo proljeće i promocija knjige u OŠ Ivana Gorana Kovačića

Poznati hrvatski književnik Ivan Goran Kovačić rođen je 21. ožujka 1913. u Lukovdolu u Gorskome kotaru. Pisao je pjesme, novele, eseje, kritike i članke. Za života je izdao zbirku pjesama Lirika i knjigu novela Dani gnjeva. Osim te dvije zbirke Ivan Goran Kovačić nije doživio izlazak svojih kasnijih knjiga. Pjesnička manifestacija Goranovo proljeće utemeljena je 1964. godine njemu u spomen, a obilježava se svake godine na dan Goranovog rođenja.

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića u spomen slavnome pjesniku ponosno nosi njegovo ime. Ove je godine Goranovo proljeće obilježeno poezijom. KUD Sveti Juraj na Bregu izdao je knjigu Iskradice @ Slovo od ljubavi čije je predstavljanje održano 24. ožujka u školskoj knjižnici.

Knjiga je snopić nagrađivanih radova učenika OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu mentorice Katice Jerosimić i stihovi Marije Jambrović. Osim stihova, u knjizi se nalaze i nagrađivane fotografije Vere Moharić te crteži i ilustracije Ane Pintarić. Odabrane stihove iz predstavljene knjige čitali su učenici škole, a večer je upotpunjena i glazbenim izvedbama Kire PetričevićNives Hažić i Hane Perko.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

Scroll to Top Skip to content