U M. Mihaljevcu Dan žena proslavili uz izložbu karikatura Marine B. Hajdarović

Povodom Međunarodnog dana žena, Udruga žena Malog Mihaljevca još je jednom dokazala kako im ideja ne nedostaje.

One su 8. ožujka organizirale izložbu karikature, stripova i ilustracije Marine Braović Hajdarović. Marina se umjetnošću počela baviti 1996. godine kada, radeći kao novinar u Međimurskim novinama objavljuje svoje karikature. Kasnije je pisala i crtala za Večernji list, Smib, Radost i mnoge druge. Mlađa populacija je poznaje iz časopisa ”OK!” gdje je objavljivala strip ”Težak je život”.

U Društvenom domu Malog Mihaljevca uz mnoštvo mještana koji su došli se družiti s Udrugom žena, Marina je predstavila stripove ”Bez reprize” i ”Život je težak” koji se odnose na žensku tematiku.

Voditeljica cijelog programa je bila predsjednica UŽ Senka Posavec, dok je svojim mladim glasom i električnom gitarom sve zabavljala mještanka Malog Mihaljevca Paula Žarković. Uz stripove, nekoliko pjesama iz zbirke poezija ”Čežnja” pročitala je Melita Makovec iz Zasadbrega, a Vedran Kovačić, mještanin Malog Mihaljevca je na šaljiv i humorističan način zabavljao se na račun žena uz osobne pjesmice koje je napisao.

U svakom pogledu, iznimno zanimljiva i društvena večer u Društvenom domu, a koju su još i nadopunili poznati karikaturist Damir Novak i načelnik Općine Sv. Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović koji je pohvalio organizaciju, ali i naglasio da neka se nastavi tradicija karikature jer tu osmjeha ne nedostaje na licima svih nas. (dp)

preneseno s: www.mnovine.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content