ŠESTERO matematičara iz Svetog Jurja na Bregu na županijskom natjecanju

Održano je školsko natjecanje iz matematike za učenike iz osnovnih škola nakon kojih su komisije uskladile kriterije i bodovanje te pozvale najbolje učenike na županijsko natjecanje koje će se održati 28. veljače u OŠ Mursko Središće. U OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti juraj na Bregu na školskom natjecanju je bilo 27 učenika i svima čestitamo na upornom i strpljivom radu te što su se ohrabrili upustiti u boj s vrlo teškim i zahtjevnim matematičkim zadacima.

U 4. razredu iz škole na županijsko natjecanje će ići David  Jambrošić kojemu je mentorica Sanja Kovač. U 5. razredu Aleksandar Šafarić s mentoricom Ivanom Kreminski se plasirao na županijsko natjecanje. U 7. razredu na županijsko natjecanje idu Matej Telebar i Karla Šoštarić kojima je mentor Željko Kraljić. U 8. razredu županijsko natjecanje su izborili David Latin s mentoricom Anitom Horvat i Fran Bistrović s mentoricom Ivanom Kreminski. Svim učenicima želimo puno uspjeha na županijskom natjecanju i neka se marljivo pripremaju i rješavaju zadatke u veljači.

Prije županijskog natjecanja naše učitelje 7. veljače očekuje Županijski stručni aktiv na kojemu će održati predavanje Školski matematički natječaji u Svetom Jurju na Bregu koji su povezani uz Večer matematike. Sličan rad planira se predstaviti na Državnom stručnom skupu u Svetom Martinu na Muri od 2. do 4. travnja gdje se očekuje dolazak 400 matematičara iz cijele Hrvatske. Osim plenarnog predavanja planira se organizirati praktična radionica i izložba radova učenika škole tako da matematičari imaju pune ruke posla.

Uz sve navedeno za 22. ožujak u školi se planira provođenje međunarodnog natjecanja Klokan bez granica u koji se mogu uključiti svi učenici koji to žele tako da matematičkih sadržaja neće nedostajati. A već su isplanirani i pripremljeni sadržaji za integrirani dan povodom Dana vode krajem ožujka koji će učenicima biti zanimljivi, izazovni, praktični i primjenjivi.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

Scroll to Top Skip to content