Vesele maškare uz domaćine Mukavce i Coprnice zavladale Zasadbregom

Pirati, čuvari legendi i mitova, vesele klaunice, dabrovi, crnkinje, coprnice, mukavci i navijači. To su bile maske koje su danas poslijepodne i navečer okupirale Zasadbreg.

Kulturno-umjetnička udruga Zasadbreg, koju vodi Mirjana Korunić, organizirala je sada već tradicionalni fašnik u Zasadbregu, a sve je započelo mimohodom maškara kroz naselje gdje su ih mještani sa znatiželjnim pogledima promatrali.

Fašnik u Zasadbregu organiziramo već 27 godinu za redom. Svake godine primjećujemo napredak, odnosno, sve više i više ljudi je zainteresirano za ovaj događaj, i za povorku i za veselicu nakon toga– kazala nam je nakon mimohoda predsjednica KUU Zasadbreg Mirjana Korunić.

Iz njihove udruge predstavile su se dvije fašničke skupine: Mukavci i Coprnice.

-Prije smo se zvale vještice, ali smo se prekrstili u coprnice jer je to, ipak, stari međimurski naziv za vještice- istaknula je predsjednica Mirjana, koja je zabavljala prisutne pošalicama te pokazala svoje umijeće u vožnji biciklom u kostimu coprnice.

Uz domaćine Mukavce i Coprnice na fašniku su sudjelovale fašničke skupine iz: Udruge Pingo iz Cestice, „Crnkinje“ iz Udruge žena Mali Mihaljevec, „Vesele klaunice“ iz Udruge žena Sivica, „Pirati z Macinca“ iz udruge Maxenca iz Macinca, udruga Sport za sve iz Ferketinca te čuvari mitova i legendi iz Nedelišća.

Maškare je na plesu nakon mimohoda zabavljao Fortuna band. Maskiranoj djeci organizator je na kraju poklonio čokolade koje su s užitkom pojeli.

preneseno s: www.mnovine.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content