Više od 200 biciklista na Panamura MTB utrci po Međimurju

Međimurje kao poželjna cikloturistička destinacija dobilo je još jednu manifestaciju, ali i brend, s kojom se može ponositi – Panamura MTB Maraton. Dvjestotinjak vozača u dvije sportske i čak šest starosnih kategorija utrkivalo se diljem međimurskog kraja, na stazi dugoj 76 kilometara i gotovo 1000 metara uspona.

Točno u 10 sati start Panamure zajednički su označili zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman te načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.

Iznimno smo zadovoljni utrkom, bilo je naporno, imali smo stotine oznaka na trasi, na desetke volontera i redara na skretanjima, uz suradnju brojnih vatrogasnih društava. Drago nam je da imamo općine i stanovništvo koje je prepoznalo turistički potencijal ovakve manifestacije i što su već sada odlučili poduprijeti takav vid turizma i za godine koje dolaze, istaknuo je kod otvaranja jedan od organizatora Krešo Biškup.

Nekoliko sati kasnije prvi biciklisti vratili su se na cilj u Nedelišće, ispred Nacionalnog gimnastičkog centra ATON, dok su ostali pristizali cijelog subotnjeg popodneva. Iako umorni, gotovo svi su s osmjehom mogli zaključiti da Međimurje ima itekako puno toga za ponuditi. Prirodne ljepote, za koje ni mnogi domaći biciklisti nisu znali, uzimale su dah, a sve je kulminiralo završetkom prve dionice utrke na Mađerkinom bregu.

Neki od najljepših prizora utrke bili su baš uz Muru, ispred Mlinarove hiže i mlina kod Sv. Martina na Muri, te na šetnici u najsjevernijem hrvatskom gradu, Murskom Središću. Panamura Adventure Race organizirao je Međimurski biciklistički klub Mura uz Turističku zajednicu Međimurja, te su istu osmislili kao ne samo utrku, već i ulaganje u budućnost i turizam. Međimurje već godinama slovi kao županija i lokacija s najviše ulaganja u cikloturizam, od razvoja hotelskog smještaja, privatnog i apartmanskog, sve do trasiranja i razvoja staza, puteva i biciklističkih cesta.

Odlični rezultati za prvo izdanje utrke!

U čak 6 kategorija ukupno je 17 osvajača nagrada, a posebna 18. nagradu pripala je mladom Davidu Habulinu, mladiću koji je sa samo 12 godina završio naporni e-Bike Panamura Maraton. Najbrži na Mađerki, ali i ukupno bio je Robert Sangulin iz Zagreba s vremenom od 2 sata i 50 minuta i prosjekom od preko 25 kilometara na sat.

Od muškaraca u kategoriji do 50 godina najbolji je bio Marko Plevnjak, u kategoriji 50+ bio je to Janez Donša, a u e-bike kategoriji domaćin Karlo Terzo. Biciklistkinje su se natjecale u dvije kategorije, MTB i e-Bike. U MTB kategoriji pobjednica je Međimurka Majda Horvat, dok je u ženskoj e-bike kategoriji Sandra Dolgov iz Slovenije.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content