SORTNA VINA Izložba i degustacija svetojurjevskih vina

Jedanaesti put za redom u povodu Dana općine u Svetom Jurju na Bregu održana je ‘Izložba i degustacija sortnih vina s geografskim podrijetlom iz Općine sveti Juraj na Bregu’.

Događaj je to koji su pred 11 godina osmislili i ostvarili ondašnji općinski čelni ljudi i djelatnici, Zdravko Moharić, Zoran Šarić, Stjepan Perko, Davor Križaić, Verica Grabar i novinar Stjepan Mesarić i koji se nakon 11 godina može nazvati najboljim ovakve vrste ne samo u svetojurjevskoj općini nego i dalje.

Danas ovu priredbu u najvećem dijelu organizira i provodi upravna referentica Danijela Turk uz svesrdnu podršku administrativne tajnice Karoline Karničnik i općinskih čelnika Anđelka Nagrajsalovića, Damira Novaka i Marijana Rodingera.

Od prvih trenutaka izložba i degustacija imaju svoje mjesto u kalendaru zbivanja, a imaju i posjetitelje koji redovito dolaze i danas ustvrđuju kako su vina svih, ali uistinu svih vinara na visokoj kvalitetnoj razini.

Istina broj vinara oscilira zbog više razloga, ali kakvoća vinske kapljice sve je bolja, pak mnoga vina nose oznake vrhunskih i kvalitetnih vina. Od prve izložbe do danas redovito se predstavljaju vina Rajke Dvanajščak (Vina Dvanajščak-Kozol), Josipa i Verice Turk (Vina Turk), Željko Medved (Vina Medved) i Mladen Trbuhović (Ribizlovo vino), a osim njih ove godine svoja su vina izložile vinarije ili vinske kuće Kos, Palašek i Pintarić.

Degustaciju i izložbu su pohodili i obavili uzvanici sa Svečane sjednice Općinskog vijeća i prijatelji vina, a svi do jednoga su pronašli vino koje im odgovara i to je najbolja ocjena za vina i vinare.

Svi ovi vinari čine kvalitetan gospodarski segment općine, vina prepoznatljivost i logistiku ugostiteljsko-turističke ponude, a vinogradi i vinogradarstvo su grana poljoprivrede koja ovdje ima dobru perspektivu.

Kao što je ima 12. degustacija i izložba za ‘Jurjevo 2018.’, za koju su pripreme već započele, uz Danijelin poziv svim vinarima da se odazovu o javnosti pokažu koliko su njihova vina dobra

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content