LADO Rasplesani ansambl oduševio prepunu dvoranu u Pleškovcu

Najpoznatiji hrvatski ansambl narodnih plesova i pjesama ‘Lado’, čuvar hrvatske narodne baštine, održao je 22. travnja u 20 sati dvosatni koncert povodom Dana Općine Sveti Juraj na Bregu.

Oni su profesionalni folklorni ansambl sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. Tako je Lado izveo program od dva seta, u kojima je prikazao plesove, pjesme i običaje iz cijele lijepe Hrvatske.

Dvosatna revija uz potpuno uređeni bogati autentični izgled koji obuhvaća sve detalje od narodne nošnje, do frizure, šminke, vrhunskih plesača, izvanrednih pjevača i odličnih glazbenika. Na pozornici su zračili posebnim sjajem i tako ostavili snažan dojam i zabavili brojne posjetitelje u ispunjenoj školskoj sportskoj dvorani u Pleškovcu.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content