Najava koncerta ansambla Lado u Svetom Jurju na Bregu

Dana 15. veljače 2017. godine, Općina Sveti Juraj na Bregu potpisala je Ugovor o nastupu s Ansamblom narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado.

Ansambl Lado će nastupiti 22. travnja 2017. godine u 20.00 sati u školskoj sportskoj dvorani u Pleškovcu. Spomenuti nastup dio je programa „Jurjevskih dana“ povodom Dana Općine Sveti Juraj na Bregu.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, nacionalni je profesionalni folklorni ansambl osnovan 1949. godine, sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Vrhunski plesači, njih 39, koji su istodobno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformiraju iz plesnog ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 14 odličnih glazbenika svira pedesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata.

više o ansamblu na: www.lado.hr

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content