Chef humanitarna akcija “Kušaj, voli, daruj”

Općina Sveti Juraj na Bregu, restoran Međimurski Dvori, Hrvatski kuharski savez, SKMER (savez kuhara mediteranskih i europskih regija) i voditeljica projekta „Kušaj, voli, daruj“ Željka Balja, u suradnji s udrugom MURID – za ranu intervenciju u djetinjstvu, u sklopu mjeseca ljubavi organiziraju humanitarnu akciju „KUŠAJ, VOLI, DARUJ“, koja će se održati u Lopatincu u restoranu Međimurski dvori, 16. veljače 2017. godine s početkom u 15.00 sati, a u svrhu prikupljanja sredstva za podršku djeci, u sklopu kojeg se rano prepoznaju rizici u razvoju djeteta te se stručnom podrškom roditeljima i direktnim radom s djecom utječe na poticanje cjelokupnog razvoja djeteta i punu integraciju u društvo.

Za humanitarnu akciju kuhat će se 200 porcija rižota, čiji su glavni sastojci ljubav, zajedništvo, toplina, veselje, smijeh i radost.

Za toplu dobrodošlicu pobrinut će se gostujući kuhari: Igor Kozmić, Kristian Kozmić, Ivica Devčić, Marija Kuzminski, Ljiljana Sedlanić, Renato Pofuk te Doris Vlah i Luka Dančilović, natjecatelji kulinarske TV emisije RTL-a ‘3,2,1 – kuhaj’. Za dobru atmosferu pobrinut će se voditeljica programa Aleksandra Ličanin i solo izvođač Igor Baksa.

Gosti humanitarne akcije moći će sudjelovati s kupnjom donacijskog kupona od 30 kuna za vrhunski gastronomski užitak s uključenim jednim pićem po izboru (vino ili sok) vinske kuće Hažić i Cmrečnjak, kako bi pružili potporu Međimurskoj udruzi za ranu intervenciju MURID.

U dječjem kutku, uz pomoć donatora tvrtke Rainstal, Etno Art Chef kreativne kuhinje i udruge Murid, za male goste osigurat će se mala chef radionica, zeleni tepih i igraonica – tobogan, gdje će svi zajedno moći stjecati nova znanja i vještine i dobro se zabaviti.

Zato zajedno učinimo nešto dobro i pokažimo im naše veliko ♥.

Pokrenuli smo se, navukli pregaču, zasukali rukave i u dobrom društvu skuhat ćemo omiljeno jelo naših gostujućih kuhara! Dobrodošli!

Voditeljica humanitarne akcije ‘Kušaj, voli, daruj’ je Željka Balja, urednica bloga Autentika i studentica Fakulteta za turizam, Sveučilišta u Mariboru na drugoj godini magisterija turizma, na kojem je i nagrađena dekanovom i rektorovom nagradom za svojoj upisanoj generaciji studenata.. Kroz studij svoja je stečena teorijska znanja uspješno povezivala s praksom kroz sudjelovanje u raznim turističkim događanjima, na način da je predstavljala proizvode poslovnih subjekata. Svojom socijalnom osviještenosti potaknula je građane u Brežicama u suradnji s Crvenim križem, na pomoć socijalno ugroženim obiteljima s djecom, te organizirala humanitarnu akciju na fakultetu pod nazivom – ‘Eno stvar pri sebi otpiši, mlademu obrazu nasmeh nariši’, koja je bila uspješno zaključena i medijski popraćena. Kako je i sama majka, željela je spojiti te dvije ljubavi – turizam i obitelj – te je pokrenula novu humanitarnu akciju ‘Kušaj, voli, daruj’ u suradnji s kuharima, organizatorima i brojnim donatorima.

Udruga MURID osnovana je 2011. godine s ciljem promicanja dobrobiti i pomoći djeci s biološkim ili socijalnim rizikom za optimalan razvoj u Republici Hrvatskoj, što uključuje edukativni, istraživački i savjetodavni rad u području ranog razvoja djece, a takva vrsta skrbi neophodna je i od podrške njihovim roditeljima i obiteljima.

Scroll to Top Skip to content