Međimurski vatrogasci iz Istre donijeli tri pehara

U petak i subotu, 30. rujna i 1. listopada, na stadionu ‘Uljanik’ u Verudi (Pula) održano je VII. Državno vatrogasno natjecanje za seniorske ekipe u kategorijama muški i žene ”A” i ”B”. Na tu veliku smotru pravo nastupa su imale ekipe koje su na županijskom natjecanju izborile postolje.

Tako je iz Međimurske županije u Istru otišlo ukupno 13 ekipa u različitim kategorijama na čelu s predsjednikom VZMŽ Mariom Medved, te deset vatrogasnih sudaca iz naše županije koji su bili na samoj stazi, a svi zajedno su predstavljali Međimursku vatrogasnu zajednicu, ali i županiju.

Kategorija muški ”A”

U kategoriji muški ”A” gdje je nastupilo ukupno 58 desetina u iznimno jakoj konkurenciji Međimurje je poslalo trenutno najkvalitetnije ekipe, ali usprkos time nisu ušli među top 10 u Hrvatskoj. Tako je na 15. mjestu bila ekipa DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane, 17. mjesto DVD Palinovec i 36. mjesto DVD Savska Ves.

Kategorija muški ”B”

U kategoriji muški ”B” nastupilo je 54 desetina. Kategorija gdje starost ekipe igra iznimnu važnu ulogu u konačnom poretku ekipa DVD-a Čateks bila je veliki favorit za osvajanje jednog od prvoplasiranih mjesta, no sreća te subote nije bila na njihovoj strani te su zbog male nepažnje zauzeli 8. mjesto i ušli među top 10 u Hrvatskoj. Na 15. mjesto smjestila se ekipa DVD-a Palinovec, te na 21. mjestu DVD Nedelišće.

Kategorija žene ”A”

U kategoriji žene ”A” nastupile su 52 desetina, a najnepopularnije 4. mjesto zauzela je ekipa DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane. Među top 10 ove kategorije u Hrvatskoj ušla je još i ekipa DVD-a Mala Subotica koje su zauzele 9. mjesto. Na 24. mjestu smjestila se ekipa DVD-a Palinovec.

Kategorija žene ”B”

U kategoriji žene ”B” nastupila je 41 desetina, i ovo je jedna od onih kategorija gdje se Međimurje učinilo poznatim popevši se čak s dvije ekipe na postolje. Tako je ekipa DVD-a Mali Mihaljevec zauzela 2. mjesto, DVD-a Savska Ves 3. mjesto i DVD Nedelišće 13. mjesto.

Kategorija profesionalaca

U kategoriji profesionalnih postrojbi ”A” nastupilo je 12 ekipa, a Međimurje je imalo jednog predstavnika JVP Čakovec koji su zauzeli odlično drugo mjesto. Najbolji iz Državnog natjecanja odlaze na CTIF (Olimpijadu) iduće godine u Villach (Austrija), a koje će se održati od 9. do 16. srpnja.

Nažalost, prema rezultatima s državnog natjecanja, niti jedna ekipa iz Međimurja neće biti te sreće da predstavlja Hrvatsku na najvećem i najkvalitetnijem međunarodnom natjecanju koje se održava svake četvrte godine. Usprkos dobrim rezultatima nije bilo sreće, no velike čestitke idu međimurskim ekipama koje su predstavile županiju i zajednicu u najboljem mogućem svjetlu.

Valja još spomenuti vatrogasne suce iz Međimurja: Kanižaj Mladen, Besedić Željko, Novak Damir, Sermek Jadranka, Knezić Zvonko, Pfaifer Jerko, Ban Robert, Perhoč Damir, Toplek Dalibor i Orsag Zlatko. Uz već sve spomenute, Državno vatrogasno natjecanje posjetili su i mnogobrojni navijači koji su podržavali svoje ekipe.

Sve rezultate saznajte klikom ovdje.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content