Predstavljena knjiga ‘Jurovčice’ pjesnikinje Marije Jambrović

Na blagdan Svetog Juraja mučenika, patrona župe i općineSveti Juraj na Bregu u Domu mladeži Lopatinec, predstavljena je knjiga ‘Jurovčice’ autorice Marije Jambrović iz Lopatinca.

Čak 59 pjesama nalazi se u knjizi za koju je predgovor napisao njezin urednik profesor Ivan Kutnjak, a kojoj je nakladnik Općina Sveti Juraj na Bregu, kojoj se na početku autorica zahvaljuje na svesrdnoj pomoći u ostvarenju ove zbirke pjesama. U svojim pjesmama Marija Jambrović jednostavnim domaćim rječnikom govori o svakodnevnici od svoje mladosti do dana, o ljubavima, molitvama, obitelji, crkvi (fari), zemlji, a jedna pjesma, ‘Dišeći pinklec sobom si zel’,poklonjena je piscu i hrvatskom patniku i rodoljubu Vinku Kosu iz susjednog Vučetinca.

Na predstavljanju knjige bili su Marijini prijatelji, sestre Dragica i Ana, zamjenik općinskog načelnika Damir Novak, domaći župnik velečasni Ivica Puškadija, županijski vijećnik Dragutin Barlek i mnogi drugi prijatelji lijepe riječi i pjesme.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content