A sada ‘Jurjevo 2016.’ u Svetom Jurju na Bregu

Javnim snimanjem HRT-ove emisije ‘Lijepom našom’ u sportskoj dvorani u Pleškovcu, danas 20. travnja 2016. započinju ‘Dani općine Sveti Juraj na Bregu – Jurjevo 2016., koji će potrajati do nedjelje 1. svibnja.

Program se nastavlja u petak 22. travnja održavanjem ‘Svečane sjednice Općinskog vijeća’ koja u 19 sati započinje u Domu kulture ‘Jurica Murai’ u Pleškovcu, nakon koje je na redu 10. degustacija sortnih vina s geografskim podrijetlom svetojurjevskih vinara. Na sam blagdan Svetog Juraja mučenika, zaštitnika općine i župe u subotu 23. travnja u 11 sati u župnoj crkvi je proštenjarska svečana Sveta misa na kojoj će biti i općinski čelnici i zaposlenici.

Navečer, u 19 sati u ‘Domu mladeži’ u Lopatincu je promocija knjige ‘Jurovčica’ domaće pjesnikinje Marije Jambrović. U nedjelju, 24. svibnja u 17 sati u Župnoj crkvi je promocija CD-a ‘Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu’ kojeg vodi Milovan Horvat. Dani Općine Sveti Juraj na Bregu – Jurjevo 2016. završavaju u nedjelju 1. svibnja u sportskoj dvorani u Pleškovcu, održavanjem Finala Kupa Hrvatske u zračnoj pušci i pištolju.

Od strane predsjednika Općinskog vijeća Marijana Rodingera i općinskog načelnika Anđelka Nagrajsalovića, svi smo pozvani na svečanosti Općine i Župe Sveti Juraj na Bregu, jedne od naših najljepših općina koja iz godine u godinu postaje sve poželjnija za bivanje, zapošljavanje i razvijanje gospodarstva i poduzetništva s naglaskom na turizam i ugostiteljstvo.

U ove dane ‘Jurjeva’ u svim naseljima svetojurjevske općine bit će niz događanja vezanim uz općinu i proštenja, te 1. svibnja, poglavito sportskim susretima i druženjima uz grah i roštilj.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content