Hippy Jurovčice na 56. Kurentovanju u Ptuju

Članovi Udruge sportske rekreacije Sport za sve Sveti Juraj na Bregu su i ove godine sudjelovali na fašničkim povorkama s maskom Hippy Jurovčice. Prijašnjih godina sa spomenutom maskom zabilježili su zapažene nastupe diljem Lijepe naše (Kutina, Đakovo, Velika Gorica, Čakovec,…).

Ove godine je donijeta odluka za nastup izvan države, pa je tako tridesetak članova Udruge sudjelovalo na tradicionalnom 56. Kurentovanju u Ptuju. Karneval u Ptuju je poznat po tome što u desetak dana njegovog trajanja, karneval posjeti oko 100.000 maškara iz svih krajeva ovog dijela Europe.

U nedjeljnoj karnevalskoj povorci sudjelovalo je oko 80 skupina s oko 2500 maškara. Osim domaćih slovenskih karnevalskih skupina, u povorci su sudjelovale skupine iz Bugarske, Austrije, Njemačke, Rumunjske, Slovačke, Makedonije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Prema izvješću Turističke zajednice grada Ptuja, karnevalsku povorku u duljini od 2 kilometra pratilo je više od 40.000 posjetitelja.

Sudjelovanjima u fašničkim povorkama članovi Udruge doprin​ose promicanju svoje Općine i Međimurske županije na jednom širem nivou.

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content