Posjet 8. b Općini Sveti Juraj na Bregu

Učenici 8. b razreda za vrijeme sata razrednika posjetili su gospodina Anđelka Nagrajsalovića, načelnika općine Sv. Juraj na Bregu i zamjenika Damira Novaka. Sa svojim razrednikom Željkom Kraljićem su se ‘odlijepili’ od školskih klupa da bi s načelnikom Anđelkom porazgovarali o tekućim temama općine Sv. Juraj na Bregu i naše škole. U uvodnom dijelu je načelnik imao kraće izlaganje o općini, čime su učenici dobili dojam o veličini općine Sveti Juraj na Bregu.

Učenike su zanimali problemi vezani uz školu: uvođenje jednosmjenske nastava i problemi vanjskog igrališta. O jednosmjenskoj nastavi načelnik nije mogao mnogo reći zbog manjka učionica, no svojim je idejama obradovao učenike po pitanju igrališta. Učenici su bili najviše oduševljeni idejom spajanja školskog igrališta sa terenom NK Venere te uvođenjem street workoout terena koji bi trebao biti montiran i pušten brzo na korištenje.  Također,  učenici su bili jako oduševljeni  i načelnikovom idejom o osnivanju raznih klubova koji bi trenirali u novoj dvorani naše škole.

Razgovor je skrenuo i na temu kanalizacijskog sustava, koji se polako realizira u pojedinim mjestima naše općine. Načelnik je u nekoliko rečenica učenicima objasnio značenje ovog pothvata za našu općinu i odgovorio na brojna pitanja. Na pitanja je načelnik odgovarao jasno i kvalitetno pa je mnoge učenike ostavio bez dodatnih komentara. Za vrijeme sastanka govorio je i o izgradnji vrtića u Lopatincu, a govorio je i o spremnosti općine da uloži dodatna sredstva za obrazovnu infrastrukturu. Odlučno je naglasio da će raditi na napretku općine.

Sastanak je završio s nekoliko rečenica o budućim aktivnostima i događanjima u dvorani za vrijeme zime. Načelnik je istaknuo da želi da dvorana ne bude prazna, već da se stalno koristi.  Bilo bi zanimljivo da se organiziraju animatori i da preko zimskih praznika dvorana bude puna i da se nude djeci zanimljivi sadržaji. Na kraju sastanka učenici su se fotografirali s načelnikom i vratili se puni dojmova natrag u školske klupe.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content