Dani općine Sveti Juraj na Bregu: Izgradnja dvorane najveći je uspjeh

Jučer navečer je u povodu Dana općine Sveti Juraj na Bregu u Domu kulture „Dr. Jurica Murai“ u Pleškovcu, održana Svečana sjednica Općinskog vijeća, koju je nakon državne himne Lijepa naša“, otvorio i nazočne pozdravio Marijan Rodinger, predsjednik vijeća, koji je prvo nazočne pozvao da minutom šutnje daju počast nedavno preminulom Zdravku Mohariću, negdašnjem zamjeniku općinskog načelnika i članu Općinskog vijeća.

U kraćem nagovoru Rodinger je kazao kako vijeće u ovom sastavu djeluje šestu godinu i kako radi konstruktivno i uglavnom složno. Načelnik općine Anđelko Nagrajsalović je govoreći o ostvarenim rezultatima posebno naglasio izgradnju Športske dvorane i proširenje prostorija OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ u Pleškovcu, kao i ulazak općine u sustav kanalizacije i odvodnje te druge za općinu i žitelje značajne i korisne stvari.

Najavio je poboljšanje uvjete u Dječjim vrtićima, otvaranje Centra za posjetitelje i skrb o ekologiji te uređenje komunalne infrastrukture. Međimurski župan Matija Posavec je čestitajući svima Jurjevo i Dan općine rekao kako Općina Sveti Juraj na Bregu ima strateški značaj za županiju, te je čelništvo pozvao na podnošenje odnosno kandidiranje većih projekata prema županiji, državi i Europskoj uniji.

Načelnika Nagrajsalovića, pohvalio je za ogroman trud koji je uložio u kada je u pitanju bio nastavak izgradnje školske-športske dvorane i proširenje školskih prostorija. Svečanosti su uz spomenute nazočili članovi općinske UHDVDR, saborski zastupnik Mario Moharić, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, općinski vijećnici, načelnici susjednih općina, domaći župnik velečasni Ivica Puškadija, koji je dobio najsnažniji pljesak, školski ravnatelj Mladen Beuk, te predstavnici javnih poduzeća i prijatelji općine.

Dani Općine Sveti Juraj na Bregu nastavljaju se kulturnim i sportskim sadržajima i druženjima.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content