Održana prva likovna kolonija

U subotu 11.travnja 2015. održala se je Prva likovna kolonija članova udruge Likovna Republika iz Svetog Martina na Muri i njihovih gostiju iz Hrvatske i Slovenije. Dobrodošlicu  sudionicima zaželio je župnik vlč. Ivica Puškadija upoznavši ih pritom sa poviješću župe, urušenjem i obnovom crkve. Prisutne je pozdravio i načelnik općine Anđelko Nagrajsalović kratko predstavivši općinu i njihove žitelje.

Tokom cijelog dana sudionici Likovne kolonije stvarali su svoja dijela inspirirana motivima krajolika i župne crkve. Oduševljeni toplim  prijemom sudionici su se složili da se sljedeće godine održi ponovni susret u ovom prekrasnom krajoliku  lijepe nam domovine Hrvatske.

Sva dijela u ovoj likovnoj koloniji  darovana  su za obnovu crkve. Organizator kolonije  svim sudionicima predao je malu uspomenu kao sjećanje na druženje u Župi Sv. Jurja na Bregu.

Nastala dijela biti će izložena 23.travnja na blagdan patrona župe i općine Sv. Jurja u prostorima općine, te će biti ponuđena na prodaju. Kupnjom slika stavit ćete i vi vašu ciglicu za obnovu naše župne crkve.

U nastavku možete razgledati dijela nastala na prvoj  likovnoj koloniji te se možete odlučiti za kupnju.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content