Premijer Zoran Milanović otvara radove na Aglomeraciji Čakovec

Dana 28. listopada 2014. godine u Vukovaru je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, ugovor o sufinanciranju, te ugovor o partnerstvu za infrastrukturni projekt “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Čakovec”.

Na taj način su zadovoljeni svi preduvjeti za početak provedbene faze realizacije cjelokupno planiranog projekta. Ukupna predvidiva vrijednost cjelokupnog projekta iznosi više od 273 milijuna kuna, a planirano financiranje je iz slijedećih izvora: 73 % – bespovratna sredstva EU, 10 % – Državni proračun RH, 10 % – Hrvatske vode i 7 % – jedinice lokalne samouprave.

U ponedjeljak, 30. ožujka 2015. godine, u Ulici Stjepana Radića u Čakovcu (kod podvožnjaka prema Pribislavcu), održat će se svečanost otvaranja radova na Aglomeraciji Čakovec. Program započinje u 12 sati, a nakon završetka predviđen je prigodni domjenak.

Radove će svečano otvoriti predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, a pored njega, svečanosti će nazočiti i potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova EU prof. dr.sc. Branko Grčić, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović, direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić te dužnosnici s područja Međimurja.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content