7. b sakupio 900 kuna za dobrotvorne svrhe

U novoj školskoj sportskoj dvorani u Svetom Jurju na Bregu održan je Božićni sajam. Jedan od izlagača na sajmu bili su učenici 7. b razreda koji su odlučili sav prihod od prodaje kolača (bilo je čak 50 kutija kolača), božićnih ukrasa, okvira za slike, čestitki, stalaka za svijeće i ostalog što su sami izradili ili uz pomoć učitelja ili roditelja donirati u humanitarne svrhe.

Štand je bio izuzetno posjećen i na kraju su učenici sakupili 900 kuna. Kako je štand na sajmu imalo i Društvo distrofičara, invalida cerebralne paralize i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida sa svojom akcijom “Kuna za kombi” dio novaca je doniran i ovoj udruzi. Ostali novac bit će doniran Župnom Caritasu i Udruzi Prijatelji koja je na ovom štandu prodavala kalendare i bojanke za djecu. I uoči sajma proteklih nekoliko tjedana u školi se u kutiju sakupljaju potrepštine za Udrugu Prijatelji.

Uz ovakvu hvalevrijednu akcija sedmaša posebno treba pohvaliti Martu Novak koja je bila voditeljica kulturno – umjetničkog programa. Naši sedmaši su nas podučili na najbolji način uoči blagdanskih dana da imati znači –  darivati.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content