Vatrogasci u Brezju proslavili 60 godina djelovanja

Dobrovoljno vatrogasno društvo Brezje obilježilo je svečanošću 60 godina djelovanja. Nakon svečanog postrojavanja načelnik općine sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović predao je predsjedniku DVD-a Brezje Dragutinu Ladiću novu svečanu vatrogasnu zastavu. Blaženka Režek – Novak pročitala je referat o djelovanju društva, a prigodnim riječima uzvanicima su se obratili načelnik Nagrajsalović, u ime Vatrogasne zajednice Međimurske županije Dragutin Trupković i u ime Vatrogasne zajednice Općine Ivan Novak.

Na temelju odluke povjerenstva za dodjelu odlikovanja Vatrogasne zajednice Međimurske županije brončanom medaljom odlikovani su Marinko Lukman, Ivan Vuković i Josip Kovačić, brončanom plamenicom Dragan Turk, Vjeran Dolenčić, Ivica Magdalenić i Zdravko Kozar te srebernom medaljom Kristijan Ivančok. Na temelju odluke povjerenstva za dodjelu odlikovanja Hrvatske vatrogasne zajednice zlatnom medaljom odlikovan je Ivan Magdalenić i medaljom za posebne zasluge Dragutin Ladić.

Veliki pljesak dobili su gosti svečanosti Antun Trstenjak, Valent Turk i Stjepan Škrobar koji su bili među osnivačima DVD-a Brezje. Streljački klub Zelenbor Brezje i Nogometni klub Hajduk Brezje predali su slavljeniku prigodne poklone. Brojnim zahvalnicama DVD Brezje se zahvalio svim koji su na bilo koji način pomogli rad vatrogasaca u Brezju. Na kraju svečanog programa nastupio je KUD Zasadbreg, a druženje je nastavljeno uz domjenak i Mohokos Band.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content