Nastupi KUU Zasadbreg

Maruševec, Šandorovec, Sv. Martin
Dječja folklorna sekcija KUU-e “Zasadbreg” bila je aktivna posljednjih mjeseci. 27. travnja djeca su nastupila na 13. danima folklora u Maruševcu te su tamo pokazali kako izvode međimurske pjesme i plesove, ali i kako plešu i pjevanju na druženju nakon nastupa.
10. svibnja nastupili su na manifestaciji “Florijanovo u Šandorovcu”, a naša folklorašica Karla Šoštarić i tamburašica Lea Perhoč predstavljale su isti dan Udrugu na Dječjoj smotri međimurske popevke u Sv. Martinu. Za izvedbu pjesme “Vrapček se je ženil” dobile su pohvalu stručne komisije.

Natjecanje u košnji s ručnom kosom
U Selu (Slovenija) je 15. svibnja održano 10. srednjeeuropsko natjecanje u košnji s ručnom kosom. Uz domaćine, sudjelovali su natjecatelji iz pet država: Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovačke, Austrije i Hrvatske. U košnji su se okušala i tri člana i dvije članice KUU-e “Zasadbreg”. Plesačica Dušanka Panić osvojila je 3. mjesto te je time pokazala da je osim u plesu i pjesmi odlična i u košnji.

19. međimursko proštenje
U Zagrebu je 8. lipnja održano 19. međimursko proštenje, manifestacija koju tradicionalno organizira Zavičajno društvo Međimurje. Program je započeo povorkom i misom u Zagrebačkoj katedrali. Nakon toga uslijedio je kulturno-umjetnički program u parku Opatovina za koji su, između ostalih, bili zaduženi folkloraši i tamburaši KUU-e “Zasadbreg”. Iako ih je Sunce neumoljivo grijalo, to ih nije omelo u onome što im najbolje ide, a to je izvođenje međimurskih plesova i pjesama.

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content