Radionica za mjeru LEADER – razvoj ruralnog prostora

LAG Međimurski doli i bregi i Ministarstvo poljoprivrede organiziraju radionicu za mjeru LEADER u novom Programu ruralnog razvoja 2014. – 2020. za Međimursku županiju koja će se održati 10. travnja 2014. godine s početkom u 10 sati u kongresnom centru Spa & Sport Resorta Sveti Martin.

Teme radionice, koje će prezentirati predstavnici Ministarstva poljoprivrede, su “LEADER mjera unutar Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020. za Republiku Hrvatsku”, “Provedba mjere 202 (LEADER) unutar IPARD programa” i “Program ruralnog razvoja 2014. – 2020. za Republiku Hrvatsku”.

Predavanja će održati i gosti Stanko Ivanušić, predsjednik slovenskog LAS-a Prlekija, s temom “LEADER u Sloveniji na primjeru LAS-a Prlekija” te Višnja Jelić Mück, predsjednica Hrvatske mreže za ruralni razvoj, koja će prisutnima reći nešto o “Prednosti umrežavanja na hrvatskoj i europskoj razini”.

LEADER mjera je mehanizam provedbe politike ruralnog razvoja EU, a temelji se na realizaciji lokalnih razvojnih strategija koje provode LAG-ovi. Cilj djelovanja LAG-a je uspostava partnerstva javnog, gospodarskog i civilnog sektora te povezivanje svih razvojnih aktivnosti i projekata na području LAG-a. LAG Međimurski doli i bregi objedinjava osam općina zapadnog dijela Međimurske županije: Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Selnica, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec i Štrigova.

Radionica će prisutnima približiti tematiku LEADER mjere i LAG-ova, a koji će u novom Programu ruralnog razvoja 2014. – 2020. imati ključnu ulogu i značaj za razvoj ruralnog prostora.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content