IV. Filatelistički seminar u subotu 26. travnja

Hrvatsko filatelističko društvo “Zrinski” Čakovec poziva sve ljubitelje filatelije na  IV. Filatelistički seminar koji će se ove godine održati u Pleškovcu, 26. travnja. Seminar se organizira u suradnji s Župom Sveti Juraj na Bregu.

Pokrovitelji događaja su Općina Sveti Juraj na Bregu, Zrinski d.d. Čakovec, Hrvatska pošta d.d. i Hrvatski filatelistički savez. Organizacijski odbor (vlč. Ivica Puškadija, predsjednik, Dario Stella, Tihomir Bilandžić, Bojan Bračič,  Zlatko Škvorc i Željko Stefanović) u svom pozivu podsjeća na značaj ovog filatelističkog događaja koji nadilazi granice Hrvatske:

– Kada je nekolicina filatelista okupljenih u Hrvatskom filatelističkom društvu “Zrinski” iz Čakovca, nezadovoljna stručnim filatelističkim radom zasukala rukave i 1. listopada 2011. godine u Čakovcu organizirala prvi filatelistički seminar, nismo se nadali da će seminar zauzeti svoje mjesto u filateliji i postati filatelističkim događanjem koje se ne propušta. Kao što je tada napisano “u Čakovcu se dogodila filatelija!”
Shvatili smo da filatelisti žele takva događanja i da im nije žao trošiti svoje vrijeme i novac da čuju nešto novo te da podijele radost druženja i filatelije sa istomišljenicima. Drugi po redu seminar održan je 27. listopada 2012. godine u Prelogu. Za razliku od seminara u Čakovcu, ovaj je seminar održan pod pokroviteljstvom Hrvatskoga filatelističkoga saveza, tako da je uvršten u događanja koja se broje pod stručno osposobljavanje sudaca i ostalih dužnosnika Saveza. Treći seminar je održan 13. travnja 2013. godine u Vratišincu, kojim smo obilježili stotu obljetnicu pošte u tom međimurskom mjestu.
Ovogodišnji, četvrti po redu seminar održava se u župnom dvoru u Pleškovcu, uz pomoć Općine i Župe Sveti Juraj na Bregu. Naši seminari okupljaju pored hrvatskih filatelista i filateliste iz Republike Slovenije, ali i predstavnike Hrvatske pošte iz Mostara. Seminari se održavaju u izvrsnoj prijateljskoj i opuštenoj atmosferi, koja je zadržana i tijekom filatelističkih predavnja tijekom obilaska neke od znamenitosti mjesta u kojem se seminar održava, ali i tijekom zajedničkog ručka. Na kraju valja se zahvaliti svima koji su nam na bilo koji način pomogli da seminari budu to što trebaju biti, praznik filatelije i dobrih ljudi.”
Prijavnicu je potrebno poslati na e-mail adresu
hfd.zrinski@gmail.com
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
ili poštom na adresu Hrvatsko filatelističko društvo “Zrinski”, P.O. Box 55, 40000 Čakovec. Za sve dodatne informacije, telefon: 095 55 444 55. Prijavnicu pronađite OVDJE.

PROGRAM IV. Filatelističkog seminara:
09.30-10.00 Prijava učesnika seminara
10.00-10.30 Otvaranje seminara
10.30-11.00 Poštanske marke u funkciji promidžbe predavač: Ivo Aščić, Zagreb
11.00-11.30 20 godina poštanskih maraka Hrvatske pošte Mostar predavač: Željka Šaravanja, Mostar
11.30-13.00 Filatelistički aspekt pastoralnih putovanja Svetog Oca Ivana Pavla II. predavač: Željko Stefanović, Zagreb
13.00-14.30 Razgledavanje Župne crkve Zajednički ručak
14.30-15.30 135 godina od izdavanja prvih poštanskih maraka Bosne i Hercegovine predavač: Željko Ređep, Varaždin
15.30-16.30 Utjecaj promjene poštanskih postrojbi od 1.11.1951. godine na dopisnice u unutarnjem prometu predavač: Krešimir Botković, Duga Resa
16.30-18.00 Poštarska olovka predavač: Dario Filjar, Zagreb

preuzeto s: www.mnovine.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content