Međimurske vode prijavile projekt vrijedan 37 milijuna eura

Direktori komunalnih poduzeća Čakovca i Županje predali su danas generalnom direktoru Hrvatskih voda Ivici Plišiću aplikacijske pakete za projekte opskrbe vodom i gospodarenja otpadnim vodama na području tih gradova. Ukupna vrijednost oba projekta iznosi gotovo 47 milijuna eura.

Projekt “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Čakovec” ukupne je procijenjene vrijednosti od 36.937.604 eura (bez PDV-a), od čega sufinanciranje od strane Europske unije iznosi 73 posto. Projekt obuhvaća mrežu sustava javne odvodnje na dijelu aglomeracije koju čine grad Čakovec te općine Nedelišće, Šenkovec, Sv. Juraj na Bregu, Strahoninec i Pribislavec.

Aplikacijske pakete Hrvatskim vodama predali su predstavnici komunalnog poduzeća Međimurske vode d.o.o., a glavne komponente projekta su: nadogradnja postojećeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na tercijarnu razinu pročišćavanja kapaciteta 75 tisuća ekvivalent stanovnika i izgradnja postrojenja za obradu mulja, rekonstrukcija (14,7 km) i sanacija (5 km) sustava odvodnje, proširenje kanalizacijske mreže (74 km), izgradnja 32 crpne stanice za odvodnju otpadnih voda do uređaja za pročišćavanje i nabava opreme za održavanje sustava odvodnje.

Uz osiguranje pročišćavanja prikupljenih otpadnih voda u skladu s hrvatskim propisima i propisima EU, cilj ovog projekta je postići priključenost stanovništva na sustav odvodnje od gotovo 100 posto te zaštititi i poboljšati kvalitetu podzemnih voda. Pokretanje postupka javne nabave za izvođenje radova i usluge nadzora očekuje se u veljači ove godine za Županju, odnosno u ožujku za Čakovec.

Na svečanoj predaji, uz čelništvo Hrvatskih voda, prisustvovali su i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, gradonačelnici Čakovca i Županje te drugi visoki uzvanici.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

Scroll to Top Skip to content