Tolerirajmo različitosti – moj facebook prijatelj u invalidskim kolicima

Prošli su blagdani, a mi (moje prijateljice Bernarda Goričanec i Spomenka Pintarić) da ne zaboravimo na karitativno srce, posjetile smo nekadašnjeg sumještana Josipa Hrena rodom iz Zasadbrega, koji živi niz godina u domu za starije i nemoćne u Varaždinu, zbog viševrsnih razvojnih teškoća.
Živi drugačiji život od svojih vršnjaka i mještana općine Sv. Juraj na Bregu. Živi život u invalidnim kolicima. Zaboravljen od svojih i od svih , posjećuje ga još i gosp. Tarandek iz Zasadbrega kojega uvijek spomene s lijepom riječju i daljnja rodbina Kraljić iz Pleškovca. Kako vrijeme prolazi sve je nemoćniji i sve više si želi vidjeti svoju općinu. Ovim putem molim sumještane da nađu načina da mu omoguće da posjeti svoj zavičaj. Ili da ga posjete u Varaždinu. Ajmo napraviti dobro i plemenito djelo!
“Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem”.
A on veli : Teško je bilo prihvati da sam postao invalid i ovisan o dobrim ljudima, ali ja ŽELIM ŽIVJETI !
Mirjana Ferlin-Srnec



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content