U Svetome Jurju na Bregu održan drugi Božićni sajam

U nedjelju 15. prosinca u Svetome Jurju na Bregu održan je drugi Božićni sajam. Na sajmu su prisustvovale brojne udruge, obrti i obiteljska gospodarstva iz cijele općine, a cilj same manifestacije je bio prikazati ljudima što sve vrijedne ruke Svetoga Jurja rade kroz čitavu godinu.

Udruge su izložile svoje ručne radove s božićnim motivima i raznim drugim rukotvorinama. Raznim degustacijama sireva, kolača, vina i ostalim domaćim proizvodima predstavljala su se obiteljska gospodarstva, dok su učenici iz Osnovne škole Ivan Goran Kovačić predstavili svoje ručne radove s blagdanskim motivima.

Ispred same dvorane nije bilo hladnih ruku jer su se ljudi grijali uz kuhana vina i degustaciju vina izvrsnih vinarija iz Svetoga Jurja na Bregu. Nije nedostajalo glazbe i veselja jer su djeca iz dječjeg vrtića Žibeki iz Brezja razveselili sve posjetioce i izlagače sajma.

Zapjevao je i zbor Sveti Juraj na Bregu – muška vokalna skupina zajedno s velečasnim Ivanon Puškadijom. U programu su još nastupili Udruga “Vredne roke” Dragoslavec i KUD Zasadbreg.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content