U Malom Mihaljevcu 194 nogometašice i nogometaša

Općina Sveti Juraj na Bregu u suradnji sa svim nogometnim klubovima s područja te općine ovog tjedna u popodnevnim satima organizira u Malom Mihaljevcu besplatnu otvorenu zabavnu školu nogometa za djevojčice i dječake u dobi od 6 do 12 godina.

Školu polazi 194 djece, od toga 91 djevojčica i 103 dječaka. Školu vodi liderica škole Tatjana Mesarić, lider trenera je Krunoslav Mezga, a ukupno je u školu uključeno 10 trenera, 2 trenerice, 3 asistentice i 9 asistenata koji su djeci priuštili puno zanimljivih i raznovrsnih igara u protekla tri dana, a još je puno posla pred njima i u iduća dva dana.

Sva djeca koja sudjeluju u projektu besplatno i u trajno vlasništvo su dobila majicu, kapu, narukvicu i diplomu te im je svaki dan osiguran mali obrok koji su omogućile udruge iz Malog Mihaljevca: Udruga žena, NK Mali Mihaljevec, Udruga mladih, DVD Mali Mihaljevec i svi ostali sponzori: Kneja, Rio, Kim Jezernik, Cafe bar Baby Blue, Cafe bar Kiss, Cafe bar Korona Korner, Auto Boj, NK Zasadbreg 77, Perutnina Ptuj PIPO d.o.o. te trgovina Anica.

Uz pomoć ekipe složen je video zid i razglas preko kojeg se vodi škola. U sklopu škole policija i vatrogasci odradili su nekoliko pokaznih vježbi u kojima su prezentirali svoju opremu. Zadnji dan škole u petak organizirat će se roditeljski dan u kojemu će roditelji popunjavati upitnik o dojmovima škole i sudjelovati u igrama koje su za njih pripremili organizatori. Škola će završiti podjelom diploma i fotografija učesnicima te podjelom certifikata i zahvalnica trenerima, asistentima i svim sponzorima.

I za kraj još poruka organizatora: „Ovim putem zahvaljujemo posebno načelniku Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelku Nagrajsaloviću i svima koji su pomogli i omogućili da se škola održi.“

Danas smo bili u posjetu školi s koje donosimo i foto galeriju. Igralište u Malom Mihaljevcu bilo je nogometni poligon dobrih vibracija. Djeca su zdušno obavljala postavljene zadatke, treneri su poticali i hrabrili djecu, roditelji i mještani kojih je bilo puno oko igrališta pozorno su pratili što se događa na terenu. Veseli veliki interes djece, a pogotovo što se u ovom velikom broju zainteresiranih nalazi gotovo polovina djevojčica. Možemo samo čestitati onima koji su inicirali ovu nogometnu ideju i svima koji su na igralištu i sprovode je u djelo.

 

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content