JAVNI POZIV vlasnicima i investitorima nezakonito izgrađenih zgrada

Dana 03.08.2012. stupio je na snagu novi Zakon o postupanju s nezakonitim izgrađenim zgradama (objavljen u „Narodnim novinama“  br. 86/12 od 27.07.2012.) Sukladno članku 44. Zakona Općina Sveti Juraj na Bregu objavljuje  javni poziv, s odgovarajućim informacijama radi podnošenja zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju, prema novom zakonu. Novim zakonom predviđen je novi konačni rok za podnošenje zahtjeva i to do 30. lipnja 2013. godine,  i nakon proteka toga roka zahtjev se više neće moći podnijeti.

Ukoliko se zahtjev ne podnese do spomenutih rokova, zgrade za koje neće biti donijeto rješenje o izvedenom stanju neće se moći rabiti, rekonstruirati (dograđivati i nadograđivati) ni priključiti na komunalne vodne građevine, na elektroenergetsku mrežu i drugu infrastrukturu, te se za nju neće moći izdati rješenje za obavljanje djelatnosti prema posebnom zakonu, a neće se ni moći evidentirati u katastarskom operatu i upisati u zemljišne knjige.

Općina Sveti Juraj na Bregu pokrenula je legalizaciju svih javnih i društvenih objekata uključujući Domove kulture, sportske objekte i DVD objekte u svim naseljima  Općine Sveti Juraj na Bregu.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content