Općina Sveti Juraj na Bregu proslavila svoj dan

Općina Sveti Juraj na Bregu jučer je svečano proslavila svoj Dan općine i blagdan Jurjevo kojim se slavi zaštitnik župe i općine sveti Juraj, mučenik i vojnik. Cjelodnevna svečanost započela je svečanom proštenjarskom svetom misom koju je u župnoj crkvi predvodio monsinjor Josip Mrzljak, varaždinski biskup. Sveto misi nazočili su općinski čelnici te Matija Posavec, zamjenik međimurskog župana.
U poslijepodnevnim satima su u općinskim prostorijama otvorene dvije izložbe koje su pripremili Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića, Župa Sveti Juraj na Bregu i Općina Sveti Juraj na Bregu. Jedna izložba bila je na temu Leptiri plavci, a druga o 450 godina pisanog traga o župi i mjestu Sveti Juraj na Bregu.
Predvečer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su o radu i dostignućima općine u minulom razdoblju govorili općinski načelnik Anđelko Nagrajsalović i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Rodinger.
Gosti i uzvanici na svečanoj sjednici bili su predsjednici svih Mjesnih odbora, školska ravnateljica Jelena Haček, domaći župnik velečasni Ivica Puškadija, načelnici susjednih općina te međimurski župan Ivica Perhoč, koji je uputio čestitke za Dan općine ali i za sve ono što je učinjeno u općini u posljednje vrijeme. U kulturno umjetničkom programu nastupio je KUD Zasadbreg. U podrumskim prostorijama je održana 7. izložba i degustacija kvalitetnih vina, domaćih svetojurjevskih vinara. (S. Mesarić)

preneseno s: www.mnovine.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content