Japanci iz Svetog Jurja na Bregu najorginalnija maska u Đakovu

U nedjelju 28. siječnja u Đakovu je održan karnevala “19. Đakovački bušari” na kojem je Međimurje predstavljalo dvadesetak članova Udruge “Sport za sve” iz Svetog Jurja na Bregu.

Ove godine udruga je predstavila masku na temu: Japan – gejše, samuraji i sumo borci, a svojom pojavom u karnevalskoj povorci maska je plijenila poglede mnogobrojnih posjetitelja i medija. Maskirana skupina iz Međimurja osvojila je nagradu u kategoriji “Najoriginalnija maska”” između 70-tak fašničkih grupa iz cijele Republike Hrvatske i susjednih zemalja čime su članovi dokazali da se naš kraj može promovirati kroz smijeh, zabavu i ugodno druženje.

Udruga već pet godina uspješno sudjeluje na različitim fašničkim manifestacijama kojom prilikom su posjetili Dubrovnik, Samobor, Ivanec, Ptuj, Đakovo, te druge fašničke manifestacije po Međimurju (Čakovec, Zasadbreg, Podturen, …). Od ranije osvojenih nagrada bilježe prvo mjesto u Čakovcu 2011. godine na svjetovnom maskenbalu, iako su im zajedničko druženje, dobra zabava, ples, upoznavanje novih ljudi i običaja na prvom mjestu.

Osim maškara, bave se promicanjem dobre volje i rekreativnog sporta za sve uzraste ( pješačenja, trčanja, pohodi na planine, odbojka na pijesku, biciklizam, rekreacija za žene dva puta tjedno, mali nogomet, stolni tenis, organizacija igara na selu, organizacija izleta i sl.). Za ovako uspješni rad udruge, uz sve članove, najodgovornija je predsjednica Daniela Škrobar.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

Čestitamo 🙂

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content