Započinje izgradnja kanalizacijskog sustava “Zasadbreg”

Kanalizacijski sustav “Zasadbreg” sastoji se od  naselja Zasadbreg, Slemenice i Žiškovec, a planira se izvesti spajanjem na već postojeću kanalizacijsku mrežu u naselju Mačkovec, čime će se otpadne vode dalje transportirati prema uređaju za pročišćavanje u Čakovcu. Za izgradnju sustava ishođena je potvrda glavnog projekta te potvrda o produženju.

Sustav “Zasadbreg” izvodit će se PP korugiranim cijevima i PE HD cijevima profila u ukupnoj dužini od 18.490 m s pripadnim građevinama (6 precrpnih stanica). Procijenjena vrijednost izgradnje kompletnog sustava iznosi 20 milijuna kuna. U prvoj fazi izvodit će se kanalizacija u naseljima Slemenice i Žiškovec.

Temeljem javnog natječaja odabran je izvođač radova Zajednica ponuditelja “Tegra” d.o.o. Čakovec, Đurkin d.o.o. Čakovec, Međimurska hidrogradnja d.o.o. Savska Ves i Hidrotehnika d.o.o. Savska Ves. Stručni nadzor će obavljati Međimurske vode d.o.o. Čakovec. U prvoj fazi izvesti će se ukupno 9.740 m gravitacijskih i tlačnih cjevovoda s pripadnim građevinama.

Vrijednost izgradnje spomenute faze iznosi 10,5 milijuna kuna, a financijska sredstva osiguravaju Hrvatske vode, Međimurske vode i Grad Čakovec. Svečanost otvorenja radova najavljena je za ponedjeljak, 10. prosinca od 13 sati.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content