Brezijada 2012.

U organizaciji NK Hajduk iz Brezja održana je po 29-ti puta sportsko – rekreativna manifestacija Brezijada. Selo je podijeljeno u šest ekipa koje se natječu u različitim igrama. Kreće se s malim nogometom, a u popodnevnim satima su natjecanja u raznim igrama.
Djeca su se natjecala u vođenju lopte štapom, nošenju loptice u žlici, utrci s kočnicom, slalomu loptom i skakanju u vreći. Žene su morale bušiti u paru balone čačkalicom, dodavati si jaja, voditi lopticu reketom, rušiti čunjeve i nositi lopticu palicama. Kod muškaraca igre su bile hodanje na štulama, vožnja u tačkama, rušenje čunjeva, ispijanje piva, a kao i svih proteklih godina najviše je zanimanja privuklo povlačenje užeta. Navijanje i sudjelovanje velikog broja mještana Brezja najveći je dobitak za Brezijadu.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content