Iz Ministarstva regionalnog razvoja stiže preko dva milijuna kuna

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je program usmjeravanja i rasporeda sredstava za poticanje regionalne infrastrukture i gospodarstva te razvoj potpomognutih područja u 2012. godini.

Prema toj odluci, projekti iz Međimurja sufinancirat će se u ukupnom iznosu od 2.174.000 kuna. Međimurska županija tako je za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i prenamjenu objekta Međimurskog veleučilišta dobila 207.000 kuna. Tim novcem sufinancirat će se izrada projekta obnove još jedne zgrade u bivšoj vojarni u kojoj će se urediti dodatne predavaonice, kabineti, ali i studentski restoran, kafić te stambeni prostor za potrebe predavača.

Općina Domašinec je za Uređenje Doma kulture dobila 250.000 kuna, a Općina Šenkovec za sanaciju kanalizacijskog sustava Dječjeg vrtića “Vrapčić” i izgradnje prilaza i parkirališta 400.000 kuna. Za sanaciju dvorane Društvenog doma u Kotoribi ide 270.000, a za rekonstrukciju centralnog grijanja i ventilacije dječjeg vrtića u Maloj Subotici 380.000 kuna.

Ministarstvo će izradu projektne dokumentacije za uređenje Društveno – kulturnog centra u Nedelišću sufinancirati sa 189.000 kuna, a izgradnju autobusnog stajališta u romskom naselju Parag sa 117.000 kuna. Za rekonstrukciju i dogradnju dječjeg vrtića u Brezju (Sveti Juraj na Bregu) namijenjeno je 435.000 kuna, a za opremanje dječjeg vrtića “Kockavica” u Svetoj Mariji sa dječjim igralima i solarnim sustavom za grijanje i električnu energiju 180.000 kuna.

Ukupno je s područja cijele Hrvatske bilo prijavljeno 726 projekata, a prošlo ih je 71. Uskoro slijedi potpisivanje Ugovora, a svaki korisnik mora osigurati minimalno 10 posto vlastitih sredstava.

preneseno s: www.emedjimurje.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content