Projekt “Žene Jugoistočne Europe u mreži za ruralni razvoj”

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije poziva sve zainteresirane na prezentaciju projekta „Žene Jugoistočne Europe u Mreži za ruralni razvoj“.

Prezentacija će se održati u utorak, 10. srpnja s početkom od 10 sati,u prostorijama Doma kulture u Malom Mihaljevcu, R. Končara 23 (Općina Sveti Juraj na Bregu). Tema susreta je upoznavanje s projektom Žene Jugoistočne Europe u Mreži za ruralni razvoj, tj. informiranje i aktivno uključivanje u projekt koji je financiran od strane Europske unije i koji će se provoditi u sedam država regija.

Projektom se želi otvoriti dijalog po pitanju žena u ruralnom razvoju i njihovoj koordinaciji na nacionalnoj i regionalnoj razini, predstavljajući prespektivu i interese žena u ruralnim područjima. Naime, pošto još uvijek ne postoje socio-ekonomski pokazatelji stanja u ruralnim područjima, posebice položaja žena u ruralnim područjima Hrvatske, na taj način će se poboljšati vidljivost problematike žena u hrvatskim ruralnim sredinama.

Projekt će predstaviti članovi/ice Projektnog odbora i Regionalnog centra za jednakost spolova iz Zagreba, a prezentaciji će nazočiti Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i njene suradnice.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content