80. godišnjica postojanja DVD-a Zasadbreg

U subotu 16.6.2012. godine DVD Zasadbreg je proslavio 80. godišnjicu postojanja društva. Društvo sa važnom karikom u općini Sveti Juraj na Bregu se iz godine u godinu uzdiže u sve veće i spremnije društvo koji sluzi za pomoć svim mještanima. Raspolažu sa sve vise ”stručne” opreme koja je neophodna za obavljanje sve složenijih intervencija.

Na proslavi koju su pratili mnogi ugledni gosti imali su  mnogo toga za čuti kada se čitao ”Referat društva” koji je povremeno prekidan pljeskom pohvale.

Danas DVD Zasadbreg broji stotinjak članova, od kojih svaki na svoj način pomaže u radu DVD-a. Predsjednik društva je Josip Kovač, zapovjednik Damir Kovačić, dozapovjednik Dražen Galović, tajnik Marijan Franjičević, a blagajnik Dalibor Makovec. Društvo ima odličnu suradnju sa svim Udrugama u selu i općini.

DVD-a Bremthal kao počasni gosti stigli su sa hidrauličkim alatom kao poklonom za DVD Zasadbreg, a gosp. Josip Mezga sa trofaznim agregatom na sto su domaćini bili jako zahvalni jer najviše sto im treba je oprema.

Prigodne i lijepe riječi uspomena na kraju su uputili i gosti, a između ostalih i Načelnik općine Anđelko Nagrajsalović, predsjednik Vijeća općine Marijan Rodinger; predsjednik Mjesnog odbora Zasadbreg, ispred VZMZ Orsag Zlatko i mnogi drugi ugledni gosti koji su pohvalili rad ovog društva.

Dijelile su se i priznanja (zahvalnice) za 60 godina rada u društvu: Drago Novak, 40 – Franjo Šafarić, 30 – Milan Mesarić, 10 – Mario Tuksar; Srebrna medalja – Barbara Kneklin, Srebrna plamenica – Kovač Josip, Brončana plamenica – Radek Drago, Salaj Jerko, Srpak Alen, Mezga Damir, Jambrović Dragan

Na kraju svečanog programa domaći KUD je svojim plesnim i pjevačkim angažmanom podigao atmosferu.

preneseno s: www.vatrogasci-medjimurja.com



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content