SVETI JURAJ NA BREGU obilježava 25 godina općine uz bogat program

U travnju 2018. godine obilježava se 25 godina postojanja Općine Sveti Juraj na Bregu.

U tu čast pripremljen je raskošan program, a o detaljima i uvidu u aktualnosti upitali smo načelnika Općine Anđelka Nagrajsalovića.

Događanja ususret obilježavanju dana Općine Sveti Juraj na Bregu započela su 11. travnja Danima humora u Malom Mihaljevcu, a traju sve do Jurovskog pohoda prirodom 28. travnja.

Jurovski je pohod organiziran s ciljem da se i žitelji općine upoznaju s krajem. Ove godine, umjesto pohoda po vinarijama, naglasak će više biti na prirodi i turizmu koji općina nudi.

Osnova je priče, kako kaže Nagrajsalović, 21. travnja kad će se održati koncert klape Sveti Juraj i orkestra Hrvatske ratne mornarice u sportskoj dvorani Osnovne škole I. G. Kovačića u 20 sati. Ulaz je besplatan, a karte za evidenciju dolaska podignite na Općini!

Centralni je događaj Svečana sjednica Općinskog vijeća u Domu kulture Jurice Muraia u srijedu, 25. travnja s početkom u 19 sati nakon koje će se održati degustacija sortnih vina.

– Kako se i sama Općina nalazi na Vinskoj cesti odlučili smo organizirati degustaciju vina u proizvodnji vrsnih vinara na području naše općine kako bismo proširili dobar glas o dobrom vinu. Vino lokalnih vinara cijele je godine izloženo i u našem malom vinskom podrumu ispod općinske zgrade, rekao je Nagrajsalović.

Općina Sveti Juraj na Bregu može se pohvaliti mnogim projektima koji su u planu ili će uskoro biti realizirani te s čak 42 udruge koje djeluju na području devet naselja unutar općine.

– Bitno je da udruge u općini postoje i da funkcioniraju jer kad su stanovnici uključeni i aktivni u skupinama puno je lakše i zadržati ljude unutar općine, ali i države, dodao je.

Trenutačno su aktivna dva vrtića, Brezje i Lopatinec, a kako bi spriječili duge liste čekanja i upise u vrtiće izvan Općine pokrenut je projekt nadogradnje vrtića u Lopatincu u vrijednosti od 4.572.065 kuna koji će biti realiziran do kraja 2020. godine

– Uz projekt nadogradnje vrtića, aktivno se radi i na projektu izgradnje kanalizacije, a nedavno smo poradili i na uličnoj rasvjeti prelaskom na led žarulje. U suradnji s Međimurskom županijom u planu je i realizacija jednosmjenske nastave u školi te uvođenje širokopojasnog interneta, ispričao je načelnik.

Najveći je ponos činjenica da je broj stanovnika u općini konstantan, zabilježena su i doseljenja, a već se godinama očituje pozitivan prirast stanovništva.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content